Dobre vedieť

Vízové informácie

Slovensko je členom Európskej únie a Schengenského priestoru. Návštevníkom z krajín mimo Európskej únie odporúčame, aby sa o vízovej povinnosti informovali na miestnom veľvyslanectve.

Slovenské veľvyslanectvo v Moskve pre udelenie turistického víza požaduje:

  • Žiadosť o udelenie víza (podpísané žiadateľom)
  • doklady k Žiadosti o vízum:
    cestovný pas (platný po dobu najmenej troch mesiacov po návrate),
    1 fotografiu zodpovedajúcu požiadavkám ICAO (farebná, rozmery 3,5 x 4,5 cm),
    cestovné zdravotné poistenie platné počas celej doby pobytu,
    kópiu občianskeho preukazu,
    kópiu predchádzajúcich schengenských víz žiadateľa.
  • poplatok za vízum (35,00 EUR - vydanie do 5 pracovných dní, 70 EUR vydanie do 3 pracovných dní)
  • dokumenty potvrdzujúce účel cesty:
    voucher vydaný ubytovacím zariadením v SR s pečiatkou a podpisom oprávnenej osoby.

Viac informácií o vízovej politike pre vašu krajinu nájdete na webovej stránke Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky www.mzv.sk.